Hvilken hundesele skal du vælge?

1322

Typer af hundeseler

Der findes mange forskellige typer af hundeseler. Step-in seler, hvor hunden træder op i dem og hvor hundeselen hægtes sammen på ryggen. Hundeselen er spændt rundt om hundens krop både for- og bagtil. Fordelen ved denne hundesele at den fordeler trykket på hundens brystparti godt. Y- selen er udformet som et y. Y-selen fungerer ved, at man trækker den hen over hovedet på hunden. Forbenene er så placeret på hver side af midterstroppen. Fordelen ved denne hundesele er, at den koncentrerer tryk og pres er på hundens bryst. Antitræk-selen anvendes til hunde som typisk trække meget. Det kan også være hunden skal lære at gå pænt i snor. Antitræk-seler bruges mest som et træningsredskab til at kontrollere hunden og ikke til dagligdagsbrug. 

Hvordan skal en hundesele sidde på hunden?

Det er vigtigt, at man prøver mange forskellige hundeseler, som forskellige mærker og pasforme inden, du foretager valget om hvilken hundesele som passer til din hund. I dine overvejelser er det vigtigt, at have hundens race, udseende og funktion med. Når man vælger hundesele er, det vigtigste pasformen. Dette er meget afgørende for, at hundens halsregion og hundens nakkeregion beskyttes mod træk og ryk på gåturen. 

Sådan sidder hundeselen rigtigt

Du kan tjekke om hundeselen sidder rigtigt ved, at hundeselen sidder godt tilbage på ryggen, så trykket ligger midt på brystet. Det er vigtigt, at hundeselen er stram, dog er det vigtigt at den ikke sidder ukomfortabel på hunden. Der skal gerne være to fingres mellemrum mellem hunden og hundeselen. Det er også vigtigt, at hundeselen ikke støder eller generer hundes forben og skulderled. Hunden skal have fuld bevægelighed. Det sidste som er vigtigt for, at hundeselen sidder godt er, at hundeselen sidder stabilt dermed kan hunden ikke komme ud af selen.