Terapi kan hjælpe mod impotens?

675

Impotens påvirker livskvaliteten negativt, men faktisk er det forholdsvis udbredt. Der er mange årsager til impotens – hvis det skylder noget psykisk, kan terapi dog hjælpe. Du kan hente tips og gode råd fra eksperter, og terapi har vist sig at virke fint til at fjerne mentale begrænsinger og styrke potensen.

Psykisk impotens – hvad er det?

Impotens betyder som helhed, at en mand ikke kan få erektion. Man opdeler dog ofte i psykisk og fysisk impotens. Psykisk impotens er når de primære årsager til rejsningsproblemerne skyldes præstationsangst eller tanker i hovedet som gør det umuligt at holde en erektion oppe.

Typisk kan du afgøre, om det er fysisk eller psykisk, ved at se på selve sammenhængen. Hvis du godt kan opnå rejsning i nogle tilfælde, for eksempel når du er alene, eller når du er sammen med en bestemt kvinde, men ikke kan i andre tilfælde, så er det et klart tegn på psykisk impotens. Fysisk impotens er derimod når du ikke kan få erektion uanset hvordan omstændighederne er. I nogle tilfælde kan både psykiske og fysiske problemer dog ligge til grund.

Kan impotens behandles?

Det kan det ofte, men ikke altid. Psykisk impotens er generelt lettere at behandle end fysisk impotens, da du med visse ændringer kan arbejde på de psykiske faktorer. Fysisk impotens er nogle gange permanent, og andre gange skyldes det livsstilsfaktorer. Når det gælder psykisk impotens, kan du hente hjælp hos en sexolog eller psykolog. Og når det gælder fysisk impotens, bør du søge hjælp fra en læge, og eventuelt selv adaptere en sundere livsstil.

Gratis tips til behandling af impotens

Det behøver hverken at være dyrt eller svært at få hjælp til at behandle impotens. Terapi med en ekspert koster selvfølgelig penge, men nogle terapeuter deler gerne ud med gratis råd, som du kan følge. Det kan være værd at udnytte, hvis du gerne vil holde problemet lidt for dig selv og arbejde på rejsningsproblemerne i fred og ro.

Hvis du er nysgerrig omkring de potentielle årsager til impotens, samt hvad du selv kan gøre, bør du læse nedenstående artikel: https://bevidsthed.org/artikler/impotens/

Samme terapeut deler ud af gode tips til mænd som har problemer med psykisk impotens. Ved at tilmelde dig på email kan du få 7 gode tips tilsendt, og de kan hjælpe rigtigt meget mod præstationsangst og andre psykiske problemer. Det kan potentielt være vejen til et meget bedre sexliv – og bedre selvtillid generelt. Det er gratis at læse terapeutens råd, så det er en rigtig god mulighed.

Terapi hos sexolog/mandeterapeut

Hvis du føler, at du har brug for særlig støtte, når den psykiske impotens skal behandles, kan du møde op til sessioner hos en sexolog eller mandeterapeut. Her kan I snakke ud om dine specifikke problemer og du kan få særlige råd, der passer til din situation. Det hjælper faktisk rigtigt meget. Derfor kan du med fordel tage et kig på de bedste terapeuter i dit nærområde. Hvis du bor i en af landets større byer, er det forholdsvis nemt at finde en terapeut. Alternativt, hvis du ikke har én i din by, kan du enten prøve online terapi eller se frem til en køretur.

Det er bedst at begynde med en enkelt session, sådan du kan komme i gang. Efterfølgende kan nogle regelmæssige sessioner arrangeres, men ofte kan psykisk impotens faktisk overvindes med nogle tips, som terapeuten kan dele med dig tidligt i forløbet.

Behandling af fysiske årsager

Man bør som sagt skelne mellem psykiske og fysiske årsager til impotens. Hvis du ikke har psykiske årsager bag, men derimod fysiske, så skal impotensen også behandles på en lidt anderledes måde.

Her er det klogt at få en diagnose af en læge. Der er visse former for medicin og tabletter, der kan hjælpe dig med at opnå rejsning. Men ellers vil du ofte få anbefalet livsstilsændringer af din læge. Hvis du er overvægtig, har dårlige søvnvaner, mangler motion, ryger eller drikker alkohol regelmæssigt, så er det nogle ting, der potentielt kan rettes på. Vores vaner har nemlig stor indflydelse på vores helbred, og ændringer kan betyde meget. Visse kosttilskud kan også være til gavn, hvis du lider af fysisk impotens. Overvej for eksempel at indtage mere D-vitamin, zink og magnesium, da de er vigtige for at kunne producere det mandlige kønshormon, testosteron. Ofte skyldes fysisk impotens netop mangel på testosteron, så det er en løsning, mange har fået succes med.